Kedves Olvasó!

 

Endegje meg, hogy röviden bemutassam kennelünket. Ferge Bernadett vagyok és Hatvanban lakom gyermekeimmel. Jelenleg időm jelentős részét a munkán kívül az ember családtagok és a kutya családtagok ;-) életútjának koordinálása töltik ki. Elsődleges hobbim természetesen a kutyázás, a kiállítások, és az ezzel járó tömérdek utazás... :-)


 

 


Mindig is voltak és lesznek is kutyáim. A kutyák már gyermekkoromtól kezdve meghatározó szerepet töltöttek be az életemben. Családunkban több fajta kutyus is élt, a kuvasztól kezdve a pointeren át a bobtail-ig. míg egyszer 1999-ben egy állattenyésztési szaküzletben megláttam a nagy fekete "bundás mackót". Szerelem volt első látásra. Elragadott impozáns és arisztokratikus megjelenése, magabiztossága, intelligenciája. Tetszett, hogy ebben a kutyában együtt jelenik meg a tekintély és erő, jelentős mérete mellett pedig kecses és nemes küllemű.

A családban nem is volt szükség hosszas rábeszélésre, így 2000. áprilisában megvásároltam első orosz fekete terrier kutyusomat: Black Blues Aramist

 

 

Pár évvel később, 2003-ban játszópajtást kerítettem Aramis számára, így aztán Black Cabaret Nyinával (Sonja) bővült a család. Kiállítási terveim nem voltak, kizárólag házi kedvencként került hozzánk Sonja. Látván azonban, hogy milyen szép kiállású kutyává cseperedik, megpróbálkoztunk a kutyakiállításokon is helyt állni.

 

 

 

 

Mivel Sonja kiállításokon is biztató eredményeket ért el, ezenkívül anatómiailag is rendben volt, ezért döntöttem úgy, hogy megalapítom kennelemet. Kennelalapító szukám így Sonja lett. 

 

2005. júniusában megszületett az első, "A" alom, melyben 13 gyönyörű kölyök látott napvilágot. Ebből egy kan ( Gigantic Paw of Shaggy Addynuff ) és egy szuka kutyus ( Gigantic Paw of Shaggy Anissa ) a kennelünkben maradt.

 

2006 nyarán Moszkvából került kennelünkbe 2 kutyapár a Zolotogo Grada Kennelből. Elsőként Kyra leányzó ( Hanna s Zolotogo Grada ) érkezett, majd egy igen temperamentumos kisfiú, Noka ( Sha-Nok Bogatir s Zolotogo Grada ) követte őt. 2007 tavaszán pedig egy kedves orosz tenyészetből, a Chigasovo kennelből került hozzánk egy kislány kutyus, Masha ( Kalina Krasnaya iz Chigasovo ).

 

2007-ben, a második alom születésekor úgy döntöttem, hogy igazi oroszos hangzású névre változtatom meg kennel nevünket, igy a korábbi "Gigantic Paw" helyett "Bogoroditskoi" néven működik tovább tenyészetem.

 

A kennel büszkeségeinek számát növeli a "D" alomban született Dasii Vasilii iz Bogoroditskoi, aki igazi szerelemgyerekként maradt nálam.

 

 

 

A "D" alomból kivétel nélkül tudnám említeni szinte valamennyi alomtársát, akik mind nagyszerű nemzetközi eredményekkel bírnak: Divokii, Denintsa Vasilisa, Diamant... mára már mind Interchamion várományosak.

  

Bízom benne, hogy hozzájuk fűzött reményeimet beváltják és új vérvonalukkal hozzájárulhatnak a hazai állomány javításához.

 

Boldog vagyok, hogy ilyen hűséges, odaadó kutyusokkal bővült a család, akik rengeteg örömet szereznek nekünk, családtagjainknak és barátainknak nap mint nap.

 

Az orosz fekete terrierek jelleme igen szigorú, de ennek ellenére kiváló kapcsolatban van a gyermekeimmel, óvják őket, sőt gyengédek velük szemben, mindent megengednek nekik. Különösképpen Kyra anyáskodik felettük, nyugodt lélekkel rábízhatjuk kisfiunkat a szakállas dadára. Zúgolódás nélkül tűri az afféle vizsgálatokat, mint például fülrángatás, illetve hogy mennyire erősen ül a szájában a nyelve és a fogai.

 

 

 

  

Köszönet illeti meg  a kennelünkből kikerült kutyusok valamennyi Gazdiját, hogy becsülettel törődnek a társként választott kutyáikkal. Sokukkal őszinte barátságok kötődtek, amikre nagyon büszke vagyok. Együtt nevetünk, együtt sírunk.

 

"Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszélen talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod ezt el? Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel? Hány ember mellett érzed, hogy ami te vagy, az különleges?"

 

/ Idézet az egyik kedvenc filmemből: "Marley és én" /

 

 

Mit is lehetne írni a zárszó erején? Kívánjuk, hogy Önök is megtalálják kedvencükben mindazt a sok örömet, amit egy orosz fekete terrier tud nyújtani. Boldog, egészséges és hosszú életű orosz fekete terriereket kívánok!

 

 

"A kutya egy ösvény az égbe, az utolsó angyal a Földön. Képzeljék el, mivé vált volna az ember, ha nem a majomtól származna, hanem a kutyától. Az ember lelke kétség kívül jóságosabb, tisztább és magasztosabb lenne."

 

/ Grigorij Gorin /

 

 

 

 

 

Ferge Bernadett

 
   
   
   
 
 
Copyright © 2005 MEMO-Tech Kft.  Minden
     
jog fenntartva. webdesign & develpoment by 4brainz - webdesign & develop